Hírek

Német-magyar autóipari beszállítói konferencia Barlebenben

A MAHREG autóipari klaszter, a HIPA, az MNKH és a Berlini Nagykövetség közös szervezésében 2017. november 30-án került megrendezésre a szász-anhalti Barlebenben az e-mobilitás kihívásait és jövőbeli lehetőségeit bemutató konferencia.
Tovább

Volt egyszer egy hős csapat…

A hagyományos Berlini Mesenapok záróaktusaként november 20-án Berlin város képviselőházában került átadásra az „Arany Borsó” díj, amellyel évente tüntetnek ki társadalmi felelősségvállalásuk révén kiemelkedő személyeket. Magyarország berlini nagykövetsége is részt vett a rendezvényen és magyarországi kulináris utazásra invitálta a mintegy 400 vendéget a díjátadót követően. A díjakat kiosztó „Märchenland” csoporttal már 10 éve sor került egy valódi utazásra, amelynek keretében magyar és német fiatalok kaptak lehetőséget közös értékek teremtésére egy egyhetes dunai hajóút során. Ennek a fiatalokat megszólító projektnek a folytatása is szóba került egy lehetséges együttműködés keretében, amelyen belül ezúttal a digitalizáció és a duális képzés témaköre kerülne a középpontba.
Tovább

Orbán Viktor lerótta tiszteletét Luther Márton sírjánál és tárgyalt a szász tartományi miniszterelnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök november 6-án délután lerótta tiszteletét Luther Márton sírhelyénél, a wittenbergi vártemplomban és megbeszélést folytatott Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökével Reiner Haseloffal. Másnap, november 7-én Drezdába utazott, ahol Stanislaw Tillich szász tartományi miniszterelnök fogadta. A tárgyalás középpontjában a kiváló szász-magyar gazdasági kapcsolatok álltak.
Tovább

Orbán Viktor miniszterelnök interjúja a Passauer Neue Presse című napilapnak

Orbán Viktor minsizterelnök 2017. október 24-25-én Bajorországba látogatott. Ebből az alkalomból interjút adott a Passauer Neue Presse című napilapnak. Az interjú, amely a lapban október 26-án jelent meg, itt érhető el magyar nyelven.
Tovább

Hőseinkre emlékeztünk a nemzeti ünnepen

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából Magyarország Berlini Nagykövetsége idén egy színházi előadásra hívta vendégeit. A kommunizmus elnyomása ellen kirobbant 1956-os forradalom és szabadságharc bátor résztvevői egyszerű emberek voltak, akiket egyenként is hősökként vonultak be a történelembe. Sokan közülük a roma kisebbséghez tartozók voltak. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ezeket a roma hősöket helyezte az idei megemlékezés középpontjába.
Tovább