Hírek

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább

TOP 20 EURÓPAI ÚTI CÉL KÖZÖTT VERSENYEZ HÉVÍZ

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 legfelkapottabb turista paradicsoma a "European Best Destination” közönség szavazáson, hogy a vendégek véleményére bízva magukat kiderítsék, hogy melyik város érdemes a legjobb úti cél rang elnyerésére.
Tovább

Nemzetközi Adalbert Díj az Európai Békéért, Szabadságért és Együttműködésért díjátadó ünnepség Prof. Dr. Peter Zajac (Pozsony) kitüntetett tiszteletére 2019. június 13-án a Prágai Várban

A krefeldi székhelyű Adalbert Alapítvány Dr. Peter Zajac (Pozsony) professzornak adományozza a 2019. évi Nemzetközi Adalbert Díjat az Európai Békéért, Szabadságért és Együttműködésért. A díjat Milos Zeman a Cseh Köztársaság államfője ünnepélyes keretek között 2019. június 13-án nyújtja át a Prágai várban. Ünnepi beszédet mond a Szlovák Köztársaság korábbi parlamenti elnöke, a szintén Adalbert Díjjal kitüntetett Dr. Frantisek Miklosko. A díjátadó ünnepség zárásaként Dominik Duka bíboros, Prága érseke ünnepi főpapi misét celebrál. Az Adalbert Alapítvány és az Adalbert Díj nevét a prágai Szent Adalbert (956-997) vértanú emlékére viseli, aki II. János Pál pápa szerint az Adalbert országokban kontinensünk patrónusaként az európai identitás és egység alapjait megalapozójának számít. Az Adalbert Alapítvány az Adalbert Díjat rendszerint két évente adja át olyan személynek, aki magas színvonalon járul hozzá Európa hosszú távú egységéhez, és a nyugat- és közép-európai nemzetek szomszédsági kapcsolatainak ápolásához és elmélyítéséhez.
Tovább

EURÓPAI PARLAMENTI VÁLASZTÁS 2019

A külképviseleti választás időpontja: 2019. május 26. 6:00 és 19:00 óra között.
Helyszíne: Magyar Nagykövetség Berlin, 10117-Berlin, Unter den Linden 76

Tovább

Európai Parlamenti Választás – Levélszavazásról szóló tájékoztató

A Nemzeti Választási Iroda elnökének 2/2019. (III. 11.) NVI utasítása a szavazási levélcsomag személyes átvételére rendelkezésre álló időszak megállapításáról


2019. május 13. és május 24. között

munkanapokon 9 órától 16 óráig

Tovább