Hírek

Óriási sikerrel és elképesztő látogatószámmal búcsúzott a magyar pavilon a berlini Nemzetközi Zöld Héten

Óriási sikerrel és elképesztő, 400 ezres látogatószámmal zajlott le a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására, a Nemzetközi Zöld Hét (IGW) Berlinben, amelynek Magyarország volt a kizárólagos partnerországa, immár második alkalommal.
Tovább

Harminc új német vállalati beruházásról tárgyal a kormány

Harminc új német vállalati beruházásról tárgyal a kormány, ezek nyolcezer új munkahelyet jelenthetnek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar közmédiának szerdán Berlinben, ahol részt vesz a Die Welt című német konzervatív lap gazdasági fórumán.
Tovább

Magyarország lesz a berlini Zöld Hét partnerországa

Immár második alkalommal lesz Magyarország a Nemzetközi Zöld Hét (Grüne Woche) - a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására - kizárólagos partnerországa Berlinben. A kiállítás és vásár 2017. január 20-29. között kerül megrendezésre. A 10.2-es számú pavilonban "Hagyományos, sokszínű, természetes: Magyarosrszág" jelszóval számos régi és új kiállító mutatkozik be a nagyközönségnek.
Tovább

A KKM óvatosságot kér a Németországba utazóktól

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) azt tanácsolja a Németországba készülő magyar utazóknak, hogy főleg a nagyvárosok forgalmas helyein, karácsonyi vásárain, tömegrendezvényeken, turisták által látogatott fontosabb közterületeken a szokottnál is nagyobb óvatosságot, körültekintést tanúsítsanak.
Tovább

Berlini merénylet - Orbán Viktor levelet írt Angela Merkelnek

Levélben fejezte ki megdöbbenését és együttérzését a berlini merénylet kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök Angela Merkel német kancellárnak - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
Tovább