Hírek

Tájékoztatás az új időpontfoglalási rendszerről

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy nagykövetségünk is csatlakozott a Külgazdasági és Külügyminisztérium új időpontfoglalási rendszeréhez. A 2020. június 15-ét követő időszakra az új rendszerben on-line lehet időpontot foglalni.
Tovább

PÁLYÁZAT

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében fiataloknak szóló videópályázatot hirdetett a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel. http://www.kulhonimagyarok.hu/kulhoni-magyarok-hirek/nemzeti-osszetartozas-napja-milyen-jo-hogy-itt-vagyunk-cimmel-videopalyazatot-hirdet-a-miniszterelnokseg-nemzetpolitikai-allamtitkarsaga/
Tovább

Tájékoztatás az ügyfélforgalom részleges újra nyitásáról

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2020. május 18-án (hétfőn) meghatározott ügytípusok tekintetében újra elindul a konzuli ügyfélfogadás. Az ügyintézéshez előzetes telefonos időpontfoglalás szükséges. Időpontot foglalni hétfőtől csütörtökig 13:00-16.00 óra között a + 49 30 2031 0317-es telefonszámon lehet.
Tovább

Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

A program részleteiről és a felvételi folyamatról további információk érhetők el a Magyar Diplomáciai Akadémia honlapján (www.magyardiplomaciaiakademia.hu) és Facebook-oldalán (facebook.com/DiplomaciaiAkademia).
Tovább

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése - Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium bejelentése Ismeretlen elkövetők a COVID19 vírus által generált helyzetet kihasználva próbálnak csalást elkövetni. Több esetben előfordult, hogy közvetlenül külföldi egészségügyi intézményeket, gazdasági társaságokat kerestek meg létező, vagy fiktív, esetleg felszámolás alatt álló vállalkozások nevében eljáró személyek, azzal, hogy nagy tételben rendelkeznek egészségügyi védőfelszereléssel (általában arcvédő maszkokkal), melyeket értékesítenének. A tranzakció lebonyolítása érdekében előleget kérnek, az eszközök azonban különféle indokokra való hivatkozással nem érkeznek meg a rendeltetési helyre.
Tovább