Hírek

A Konzuli Osztály tájékoztatója

Tisztelt Ügyfeleink! Nyomatékosan felhívjuk figyelmüket arra, hogy mai naptól igényelt személyazonosító okmányaik (személyazonosító igazolvány, útlevél) ez évben történő megérkezését nem tudjuk garantálni! Sürgősségi útlevélügyintézésre magyarországi kormányablakban/okmányirodában van lehetőség. Kérjük ezt vegyék figyelembe utazásaik tervezésekor az ünnepi időszakban!
Tovább

Új növényegészségügyi előírások

Tájékoztatjuk a Németországba utazókat és fuvarozókat, hogy az Európai Unió tagállamaiban 2019. december 14-től életbe lépő új növényegészségügyi előírások a növények, növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozzák. A szabályozás előírja az útipoggyászok kötelező ellenőrzését, hasonlóan az állati eredetű termékek már több évvel ezelőtt bevezetett ellenőrzéséhez.
Tovább

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás a VI. módszertani konferencia a hétvégi magyar iskolák számára programon való részvételre
Tovább

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább