Hírek

Kiállítás a Magyar Nagykövetségen 2018. szeptember 12. és november 18. között – A Corvinus Gyűjtemény gyöngyszemei

A Kempinski Corvinus Gyűjtemény gyöngyszemeit 2018. szeptember 12-től november 18-ig tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30 óra között, péntekenként 8.00 és 14.00 óra között látogatható. Belépés személyazonosító igazolvány felmutatásával lehetséges, a belépés díjmentes.
Tovább

Közlekedési korlátozások Németországban

Tisztelettel felhívjuk a Németországba látogatók figyelmét, hogy 2018.07.01-2018.08.31. között a nehézgépjárművek hétvégi közlekedésére az eddigi vasárnapi és ünnepnapi közlekedési tilalmon túlmenően további korlátozások vonatkoznak. A részletekről itt olvashat: http://www.bmvi.de/SharedDocs/DE/Artikel/StV/lkw-fahrverbot-in-der-ferienreisezeit.html
Tovább

Vízkonferencia a Nagykövetségen

A Berlini Magyar Nagykövetség kezdeményezésére és a Német Vízügyi és Energetikai Szövetséggel (BDEW) közös szervezésben került megrendezésre 2018. március 12-én a „Megfizethető ivóvíz környezetbarát módon” mottójú nemzetközi vízügyi fórum, ahol a „Hungary Helps” program is bemutatásra került.
Tovább

Új mesterséges intelligencia központot hoz létre a Continental Budapesten

Száz mérnököt foglalkoztató új mesterséges intelligencia központot hoz létre a német Continental autóipari vállalat Budapesten, az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosít a magyar kormány - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Tovább

Minority SafePack kezdeményezés

Európa őshonos kisebbségei egy olyan jövőt szeretnének, amelyben őket is számba veszik, egy olyan Európai Uniót, amelyben otthon érezhetik magukat. A kisebbségi közösségek identitásuk megőrzése érdekében nyelvük és kultúrájuk fokozott támogatását kérik, ezért indították el az utóbbi évtizedek legfontosabb európai szintű kisebbségvédelmi kezdeményezését, a Minority SafePacket.
Tovább