Hírek

Új mesterséges intelligencia központot hoz létre a Continental Budapesten

Száz mérnököt foglalkoztató új mesterséges intelligencia központot hoz létre a német Continental autóipari vállalat Budapesten, az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosít a magyar kormány - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Tovább

Minority SafePack kezdeményezés

Európa őshonos kisebbségei egy olyan jövőt szeretnének, amelyben őket is számba veszik, egy olyan Európai Uniót, amelyben otthon érezhetik magukat. A kisebbségi közösségek identitásuk megőrzése érdekében nyelvük és kultúrájuk fokozott támogatását kérik, ezért indították el az utóbbi évtizedek legfontosabb európai szintű kisebbségvédelmi kezdeményezését, a Minority SafePacket.
Tovább

Budapest a legjobb európai úti cél

Budapest a legjobb európai úti cél
Tovább

Német-magyar autóipari beszállítói konferencia Barlebenben

A MAHREG autóipari klaszter, a HIPA, az MNKH és a Berlini Nagykövetség közös szervezésében 2017. november 30-án került megrendezésre a szász-anhalti Barlebenben az e-mobilitás kihívásait és jövőbeli lehetőségeit bemutató konferencia.
Tovább

Volt egyszer egy hős csapat…

A hagyományos Berlini Mesenapok záróaktusaként november 20-án Berlin város képviselőházában került átadásra az „Arany Borsó” díj, amellyel évente tüntetnek ki társadalmi felelősségvállalásuk révén kiemelkedő személyeket. Magyarország berlini nagykövetsége is részt vett a rendezvényen és magyarországi kulináris utazásra invitálta a mintegy 400 vendéget a díjátadót követően. A díjakat kiosztó „Märchenland” csoporttal már 10 éve sor került egy valódi utazásra, amelynek keretében magyar és német fiatalok kaptak lehetőséget közös értékek teremtésére egy egyhetes dunai hajóút során. Ennek a fiatalokat megszólító projektnek a folytatása is szóba került egy lehetséges együttműködés keretében, amelyen belül ezúttal a digitalizáció és a duális képzés témaköre kerülne a középpontba.
Tovább