Hírek

Nyári egyetem pályázat

A Balassi Nyári Egyetemre jelentkezhetnek a nyugati diaszpóra magyar származású fiataljai, illetve a magyar kultúra és Magyarország iránt érdeklődő nem magyar származású, külföldi állampolgárok. A pályázati felhívás megtalálható magyar nyelven: https://balassischolarship.kormany.hu/balassi-nyari-egyetem-2019 angolul: https://balassischolarship.kormany.hu/balassi-summer-university-2019
Tovább

NÉMET-MAGYAR KARRIERFÓRUM DÜSSELDORF

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa, valamint a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency), a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara és a Fischer HRM GmbH nemzetközi személyzeti tanácsadó közös rendezvényén szeretne Németországban élő magyar munkavállalókat és magyarországi vállalatokat egymással összekötni és számukra egy közvetlen kommunikációs platformot biztosítani. Amennyiben Németországban él és esetleg a Magyarországra való visszatérést érdekesnek, vagy megfelelően vonzó, konkrét állásajánlat esetén lehetségesnek tartja, akkor szeretettel várjuk Önt rendezvényünkön.
Tovább

Vízkonferencia a Nagykövetségen

A Berlini Magyar Nagykövetség kezdeményezésére és a Német Vízügyi és Energetikai Szövetséggel (BDEW) közös szervezésben került megrendezésre 2018. március 12-én a „Megfizethető ivóvíz környezetbarát módon” mottójú nemzetközi vízügyi fórum, ahol a „Hungary Helps” program is bemutatásra került.
Tovább

Új mesterséges intelligencia központot hoz létre a Continental Budapesten

Száz mérnököt foglalkoztató új mesterséges intelligencia központot hoz létre a német Continental autóipari vállalat Budapesten, az 5,5 milliárd forintos beruházáshoz 1,37 milliárd forint támogatást biztosít a magyar kormány - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.
Tovább

Minority SafePack kezdeményezés

Európa őshonos kisebbségei egy olyan jövőt szeretnének, amelyben őket is számba veszik, egy olyan Európai Uniót, amelyben otthon érezhetik magukat. A kisebbségi közösségek identitásuk megőrzése érdekében nyelvük és kultúrájuk fokozott támogatását kérik, ezért indították el az utóbbi évtizedek legfontosabb európai szintű kisebbségvédelmi kezdeményezését, a Minority SafePacket.
Tovább