Hírek

Orbán Viktor lerótta tiszteletét Luther Márton sírjánál és tárgyalt a szász tartományi miniszterelnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök november 6-án délután lerótta tiszteletét Luther Márton sírhelyénél, a wittenbergi vártemplomban és megbeszélést folytatott Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökével Reiner Haseloffal. Másnap, november 7-én Drezdába utazott, ahol Stanislaw Tillich szász tartományi miniszterelnök fogadta. A tárgyalás középpontjában a kiváló szász-magyar gazdasági kapcsolatok álltak.
Tovább

Orbán Viktor miniszterelnök interjúja a Passauer Neue Presse című napilapnak

Orbán Viktor minsizterelnök 2017. október 24-25-én Bajorországba látogatott. Ebből az alkalomból interjút adott a Passauer Neue Presse című napilapnak. Az interjú, amely a lapban október 26-án jelent meg, itt érhető el magyar nyelven.
Tovább

Hőseinkre emlékeztünk a nemzeti ünnepen

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából Magyarország Berlini Nagykövetsége idén egy színházi előadásra hívta vendégeit. A kommunizmus elnyomása ellen kirobbant 1956-os forradalom és szabadságharc bátor résztvevői egyszerű emberek voltak, akiket egyenként is hősökként vonultak be a történelembe. Sokan közülük a roma kisebbséghez tartozók voltak. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ezeket a roma hősöket helyezte az idei megemlékezés középpontjába.
Tovább

Eljárási kérdésekről adott interjút az Nemzeti Választási Iroda elnöke

Az Inforádió egy órás interjút készített Pálffy Ilonával, a Nemzeti Választási Iroda elnökével, amelyben a választási eljárás számos kérdésére, többek közt a külföldön élő, illetve a szavazás napján külföldön tartózkodó magyar állampolgárok szavazási lehetőségére is kitér.
Tovább

Új együttműködési forma a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az EU-LAC Nemzetközi Alapítvány között

Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete és Paola Amadei, a hamburgi székhelyű EU-LAC Nemzetközi Alapítvány ügyvezető igazgatója szeptember 12-én a német fővárosban együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Alapítvány között.
Tovább