Hírek

Hőseinkre emlékeztünk a nemzeti ünnepen

Az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából Magyarország Berlini Nagykövetsége idén egy színházi előadásra hívta vendégeit. A kommunizmus elnyomása ellen kirobbant 1956-os forradalom és szabadságharc bátor résztvevői egyszerű emberek voltak, akiket egyenként is hősökként vonultak be a történelembe. Sokan közülük a roma kisebbséghez tartozók voltak. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ezeket a roma hősöket helyezte az idei megemlékezés középpontjába.
Tovább

Eljárási kérdésekről adott interjút az Nemzeti Választási Iroda elnöke

Az Inforádió egy órás interjút készített Pálffy Ilonával, a Nemzeti Választási Iroda elnökével, amelyben a választási eljárás számos kérdésére, többek közt a külföldön élő, illetve a szavazás napján külföldön tartózkodó magyar állampolgárok szavazási lehetőségére is kitér.
Tovább

Új együttműködési forma a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az EU-LAC Nemzetközi Alapítvány között

Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete és Paola Amadei, a hamburgi székhelyű EU-LAC Nemzetközi Alapítvány ügyvezető igazgatója szeptember 12-én a német fővárosban együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Alapítvány között.
Tovább

Berlinben kapnak lehetőséget a közép-kelet-európai startupok

A júniusi nyitó rendezvényt követően, októberben kezdetét veszi a Startup Campus Berlin Program. A kezdeményezés célja a berlini startup ökoszisztéma bemutatása a közép-kelet-európai startupoknak. A német főváros széleskörű mentorhálózatot, coworking tereket, valamint jelentős állami és privát kockázati tőkét biztosít az innovatív vállalkozások számára.
Tovább

Az előttünk álló időszak legfontosabb feladata Európa biztonságának helyreállítása

Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló táviratot küldött Mariano Rajoy spanyol kormányfőnek a barcelonai merénylet kapcsán - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Tovább