Hírek

Fotópályázat: A Duna egy napja

Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének programjaként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Vízdiplomáciáért, Vízipari Exportért és a Duna Régió Stratégiáért Felelős Miniszteri Biztosi Titkárság „A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Duna Régió Stratégia országaiban.
Tovább

„Mások szemével”

Magyarország továbbra is a német híradások egyik „népszerű” témája. A publikációk mennyisége azonban nagyon sok esetben fordított arányban áll azok tényszerűségével. Talán eljött az idő a "Magyarországról vagy rosszat, vagy semmit" gyakorlat meghaladására. Dr. Györkös Péter nagykövet írása.
Tovább

Visszatérés a párbeszédhez

"Visszatérés a párbeszédhez" ("Rückkehr zum Dialog") címmel közölt bejegyzést Dr. Györkös Péter nagykövet Facebook-blogján a Michael Roth államminiszterrel folytatott április 11-i megbeszéléséről.
Tovább

Dialog und Fakten - Fakten und Dialog

"Párbeszéd és tények - tények és párbeszéd" címmel közölt állásfoglalást Dr. Györkös Péter nagykövet Facebook-blogján a felsőoktatási törvény módosításáról.
Tovább

A magyar kormányszóvivő állásfoglalása a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán

A magyar kormány sajnálattal látja, hogy Soros György hazugságai a német kormányt is meg tudják téveszteni - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-vel, arra reagálva, hogy Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő aggodalmát fogalmazta meg a magyar felsőoktatási törvény gyorsított eljárásban elfogadott módosítása miatt.
Tovább