Hírek

Interjú Dr. Györkös Péter nagykövettel

„Természetünk inkább konfrontatív“ Magyarország nagykövete, Györkös Péter beszél a szerepről, melyet országa Európában betölt
Tovább

A cappella fesztivál Lipcsében magyar résztvevőkkel

Idén a lipcsei a cappella fesztiválon magyar résztvevők is fellépnek. Egyikük a Windsingers, ők az ugandai Aba Taano-val közösen szerepelnek majd április 29-én. Május 1-jén pedig a Voice Drops mutatja be a tudását.
Tovább

Nyári egyetem pályázat

A Balassi Nyári Egyetemre jelentkezhetnek a nyugati diaszpóra magyar származású fiataljai, illetve a magyar kultúra és Magyarország iránt érdeklődő nem magyar származású, külföldi állampolgárok. A pályázati felhívás megtalálható magyar nyelven: https://balassischolarship.kormany.hu/balassi-nyari-egyetem-2019 angolul: https://balassischolarship.kormany.hu/balassi-summer-university-2019
Tovább

NÉMET-MAGYAR KARRIERFÓRUM DÜSSELDORF

Magyarország Düsseldorfi Főkonzulátusa, valamint a HIPA (Hungarian Investment Promotion Agency), a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara és a Fischer HRM GmbH nemzetközi személyzeti tanácsadó közös rendezvényén szeretne Németországban élő magyar munkavállalókat és magyarországi vállalatokat egymással összekötni és számukra egy közvetlen kommunikációs platformot biztosítani. Amennyiben Németországban él és esetleg a Magyarországra való visszatérést érdekesnek, vagy megfelelően vonzó, konkrét állásajánlat esetén lehetségesnek tartja, akkor szeretettel várjuk Önt rendezvényünkön.
Tovább

Vízkonferencia a Nagykövetségen

A Berlini Magyar Nagykövetség kezdeményezésére és a Német Vízügyi és Energetikai Szövetséggel (BDEW) közös szervezésben került megrendezésre 2018. március 12-én a „Megfizethető ivóvíz környezetbarát módon” mottójú nemzetközi vízügyi fórum, ahol a „Hungary Helps” program is bemutatásra került.
Tovább