5 Dec

A MAHREG autóipari klaszter, a HIPA, az MNKH és a Berlini Nagykövetség közös szervezésében 2017. november 30-án került megrendezésre a szász-anhalti Barlebenben az e-mobilitás kihívásait és jövőbeli lehetőségeit bemutató konferencia. A rendezvény a 2017. márciusában a szász-anhalti kormánnyal közösen megtartott befektetésösztönzési konferencia folytatása volt.

Csaknem 70 német autóipari beszállító kis- és középvállalkozás képviselője jutott naprakész információkhoz Szász-Anhalt és Magyarország járműipari aktualitásaival kapcsolatban. Előadást tartott dr. Stefan Schünemann, a MAHREG klaszter vezérigazgatója, dr. Jürgen Ude, Szász-Anhalt tartomány Gazdasági, Tudományos és Digitális Társadalom Minisztériumának államtitkára, Dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Prof. Klaus Augsburg, az Ilmenaui Műszaki Egyetem járműtechnikai szakirány vezetője, Gölöncsér Balázs a HIPA képviseletében, és Dieter Althaus, a MAGNA International elnökhelyettese.

Simon Péter és dr. Vadvári Tibor alpolgármester Zalaegerszeg város képviseletében találkozott és tárgyalt a Barleben-i polgármesterrel a két város közötti együttműködésről és a tesztpálya szerepéről. A rendezvényhez kapcsolódóan B2B tárgyalások folytak a magyar és a német résztvevők között. Minden résztvevő egyetértett abban, hogy Szász-Anhalt, mint az e-mobilitás terén úttörő szerepet betöltő tartomány érdekei és célkitűzései kiválóan illeszkednek a magyarországi járműgyártás kiemelt ágazatához, így a magyar és német fél megerősítette szándékát a jövőbeni hatékony együttműködésre.