Hírek

A magyar borok kedveltek a német piacon

A magyar borok kedveltek a német fogyasztók körében, Németország a magyar borok szempontjából jelentős piac, ezért fontos, hogy borászataink kimagasló termékeikkel is képviseltetik magukat a világ egyik legjelentősebb és legnagyobb borászati szakkiállításán és vásárán – mondta Czerván György a Prowein szakkiállítás keretén belül megrendezett magyar boresten, Düsseldorfban.
Tovább

Nyílt napot tartott a Berlini Magyar Nagykövetség

Magyarország Nagykövetsége 2017. március 16-án első alkalommal tartott nyílt napot. A látogatók megismerkedhettek a nagykövetség működésével, dolgozóival. A rendezvényen bemutatkoztak Németországban működő magyar szervezetek, vállalkozások is. A magyar kultúra képviselői élvezetes műsorral szórakoztatták a vendégeket, valamint a konzulátus is egész nap tárt kapuval várta az érdeklődőket.
Tovább

Csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőt írt határon túli magyar honfitársainkhoz március 15-e alkalmából, melyet a Kárpát-medence számos településén, a helyi ünnepségeken felolvasnak – mondta el a kormany.hu-nak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Tovább

MEGHÍVÓ: Nyílt nap a magyar Nagykövetségen!

Mindig is tudni szerette volna, hogy kik és hogyan is működtetik a nagykövetséget? Netán szívesen megnézné az épületet? Szeretne találkozni más németországi magyarokkal? Vagy éppen csak érdekelné, hogy milyen magyar szolgáltatások és cégek igyekeznek megszólítani az itt élő honfitársaikat? 2017. március 16-án 12:30-tól 17:30-ig a nyílt napunk keretében minderre lehetősége nyílik!
Tovább

Az Európai Bizottság is elismeri a magyar gazdaság eredményeit

Az Európai Bizottság közzétette Magyarországról szóló 2017. évi országjelentését, amelyben elismerően írnak az adósságcsökkentésről, a gazdasági növekedésről, a munkahelyteremtésről és a közelmúlt kormányzati intézkedéseit is pozitívan értékelik. A jelentésben foglaltak is azt mutatják, hogy Magyarország erősödik, és a gazdaság teljesítményét már a nemzetközi szervezetek is elismerik.
Tovább