Hírek

FIGYELEM! Ne hozzon haza növényt, növényi terméket poggyászában!

FIGYELEM! Ne hozzon haza növényt, növényi terméket poggyászában! Akadályozzuk meg a nagy gazdasági és természeti károkat okozó nem-honos növényi károsítók bekerülését Magyarországra és az Európai Unióba! 2019. december 14. után minden ültetésre szánt növény (pl. cserepes növény, vetőmag, szaporító anyag), termés (pl. alma, mogyoró), és egyéb növényi termék (pl. koszorú, friss fűszernövények) csak növényegészségügyi bizonyítvánnyal hozható be az Európa Unió területén kívüli országokból a magánszemélyek útipoggyászában is! *
Tovább

A Konzuli Osztály tájékoztatója

Tisztelt Ügyfeleink! Nyomatékosan felhívjuk figyelmüket arra, hogy mai naptól igényelt személyazonosító okmányaik (személyazonosító igazolvány, útlevél) ez évben történő megérkezését nem tudjuk garantálni! Sürgősségi útlevélügyintézésre magyarországi kormányablakban/okmányirodában van lehetőség. Kérjük ezt vegyék figyelembe utazásaik tervezésekor az ünnepi időszakban!
Tovább

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás a VI. módszertani konferencia a hétvégi magyar iskolák számára programon való részvételre
Tovább

Budapest Forum for Christian Communicators

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztény identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztény gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztény kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat. Egy, a keresztény média szereplőit és a keresztény kultúra aktuális kihívásaival foglalkozó gondolkodókat összehozó vitafórum létrehozása nagyban hozzájárulhat a releváns kérdések megvitatásához.
Tovább

TOP 20 EURÓPAI ÚTI CÉL KÖZÖTT VERSENYEZ HÉVÍZ

2009 óta minden évben megméretteti magát Európa 20 legfelkapottabb turista paradicsoma a "European Best Destination” közönség szavazáson, hogy a vendégek véleményére bízva magukat kiderítsék, hogy melyik város érdemes a legjobb úti cél rang elnyerésére.
Tovább