Hírek

MEGHÍVÓ: Nyílt nap a magyar Nagykövetségen!

Mindig is tudni szerette volna, hogy kik és hogyan is működtetik a nagykövetséget? Netán szívesen megnézné az épületet? Szeretne találkozni más németországi magyarokkal? Vagy éppen csak érdekelné, hogy milyen magyar szolgáltatások és cégek igyekeznek megszólítani az itt élő honfitársaikat? 2017. március 16-án 12:30-tól 17:30-ig a nyílt napunk keretében minderre lehetősége nyílik!
Tovább

Az Európai Bizottság is elismeri a magyar gazdaság eredményeit

Az Európai Bizottság közzétette Magyarországról szóló 2017. évi országjelentését, amelyben elismerően írnak az adósságcsökkentésről, a gazdasági növekedésről, a munkahelyteremtésről és a közelmúlt kormányzati intézkedéseit is pozitívan értékelik. A jelentésben foglaltak is azt mutatják, hogy Magyarország erősödik, és a gazdaság teljesítményét már a nemzetközi szervezetek is elismerik.
Tovább

25 éves a Német-Magyar Barátsági Szerződés

A berlini magyar nagykövetség 2017. február 15-én fogadással egybekötött megemlékezést tartott a Német-Magyar Barátsági Szerződés aláírásának 25. évfordulója alkalmából.
Tovább

Óriási sikerrel és elképesztő látogatószámmal búcsúzott a magyar pavilon a berlini Nemzetközi Zöld Héten

Óriási sikerrel és elképesztő, 400 ezres látogatószámmal zajlott le a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására, a Nemzetközi Zöld Hét (IGW) Berlinben, amelynek Magyarország volt a kizárólagos partnerországa, immár második alkalommal.
Tovább

Harminc új német vállalati beruházásról tárgyal a kormány

Harminc új német vállalati beruházásról tárgyal a kormány, ezek nyolcezer új munkahelyet jelenthetnek - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a magyar közmédiának szerdán Berlinben, ahol részt vesz a Die Welt című német konzervatív lap gazdasági fórumán.
Tovább