11 Jul

2017. július 1. és 2018. június 30. között kerül sor Magyarország ötödik elnökségére a Visegrádi Csoportban. A Berlini Magyar Nagykövetségen július 10-én ebből az alkalomból tartott rendezvényen, a német politika és gazdaság képviselői előtt beszédet mondott az elnökséget átadó Lengyelország nagykövete, Andrzej Przyłębski, valamint Dr. Györkös Péter, Magyarország nagykövete.

A magyar V4-elnökség mottója, a #V4Connects, a „V4 összeköt” utal a visegrádi együttműködés számottevő pozitív hatására a négy ország politikai, gazdasági, kulturális értelemben vett összekapcsolása terén. A magyar V4 elnökség ahhoz is hozzá kíván járulni, hogy a legnehezebb kérdéseket is kibeszéljük, és magunkat kollektíven megszervezzük az európai családban. „A connection alapvető építő kockája a dialógus. Ez különösen fontos, egyértelműen európai jelentőségű a V4 és Németország között.” – mondta Dr. Györkös Péter.

Hasonlóan fontos a magyar elnökség elkötelezettsége a Visegrádi Csoport és más EU-n belüli, valamint globális partnerek közötti párbeszéd, bizalom és együttműködés további fejlesztése iránt. A V4 összeköt országokat, kormányokat, embereket, ötleteket és értékeket, inkluzív és nyitott módon. A Visegrádi Csoport eltökélt abban, hogy részt vegyen a V4 térséget, valamint az annak otthont adó európai közösséget érő kihívások közös megoldásában.

További információ: