Hírek

A magyar kormányszóvivő állásfoglalása a felsőoktatási törvény módosítása kapcsán

A magyar kormány sajnálattal látja, hogy Soros György hazugságai a német kormányt is meg tudják téveszteni - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő szerdán az MTI-vel, arra reagálva, hogy Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő aggodalmát fogalmazta meg a magyar felsőoktatási törvény gyorsított eljárásban elfogadott módosítása miatt.
Tovább

A Humboldt Egyetem Magyar Irodalom és Kultúra Tanszéke diákállást hirdet

A Humboldt Egyetem Magyar Irodalom és Kultúra Tanszéke 2017. július 1-től 2018. június 30-ig diákállást hirdet havi 41 órás elfoglaltságra.
Tovább

"Be smart!" Magyar tech-nap Düsseldorfban

2017. március 28-án Düsseldorfban a Vodafone központban zajlott a „Be smart! – Hungarian Tech Day” rendezvény, azzal a céllal, hogy az innovatív magyar startupok és a piacon már régóta jelen lévő vállalkozások között kapcsolódási pontok jöjjenek létre. Az együttműködés fenntartása és szélesítése érdekében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Digitale Stadt Düsseldorf szándéknyilatkozatot írt alá.
Tovább

Berlin Energy Transition Dialogue 2017

A Német Szövetségi Kormány közösen a legbefolyásosabb nemzetközi döntéshozókat látta vendégül március 20-21 között a berlini Külügyminisztériumban az immáron harmadjára megrendezett Energetikai Párbeszéd konferenciájára (Energy Dialogue). A magyar delegáció ebből az alkalomból számos tárgyalást folytatott a német fővárosban.
Tovább

Sikeres magyar részvétel a hannoveri CeBIT vásáron

"d!conomy – no limits" – ezzel a mottóval nyitott a 2017-es CeBIT, Európa egyik legnagyobb információtechnológiai szakvására. Kétszázezer vendég, ezernél is több kiállító, 450 start-up és 2000 órányi szakmai előadás szerepelt a programban. Big Data, Business Electronics, Cyber Security, IoT, Research and Innovation… egy kis ízelítő azokból a témákból, amelyeket a kiállítók öt napon keresztül a közönség számára bemutattak.
Tovább