Hírek

Berlin Energy Transition Dialogue 2017

A Német Szövetségi Kormány közösen a legbefolyásosabb nemzetközi döntéshozókat látta vendégül március 20-21 között a berlini Külügyminisztériumban az immáron harmadjára megrendezett Energetikai Párbeszéd konferenciájára (Energy Dialogue). A magyar delegáció ebből az alkalomból számos tárgyalást folytatott a német fővárosban.
Tovább

Sikeres magyar részvétel a hannoveri CeBIT vásáron

"d!conomy – no limits" – ezzel a mottóval nyitott a 2017-es CeBIT, Európa egyik legnagyobb információtechnológiai szakvására. Kétszázezer vendég, ezernél is több kiállító, 450 start-up és 2000 órányi szakmai előadás szerepelt a programban. Big Data, Business Electronics, Cyber Security, IoT, Research and Innovation… egy kis ízelítő azokból a témákból, amelyeket a kiállítók öt napon keresztül a közönség számára bemutattak.
Tovább

A magyar borok kedveltek a német piacon

A magyar borok kedveltek a német fogyasztók körében, Németország a magyar borok szempontjából jelentős piac, ezért fontos, hogy borászataink kimagasló termékeikkel is képviseltetik magukat a világ egyik legjelentősebb és legnagyobb borászati szakkiállításán és vásárán – mondta Czerván György a Prowein szakkiállítás keretén belül megrendezett magyar boresten, Düsseldorfban.
Tovább

Nyílt napot tartott a Berlini Magyar Nagykövetség

Magyarország Nagykövetsége 2017. március 16-án első alkalommal tartott nyílt napot. A látogatók megismerkedhettek a nagykövetség működésével, dolgozóival. A rendezvényen bemutatkoztak Németországban működő magyar szervezetek, vállalkozások is. A magyar kultúra képviselői élvezetes műsorral szórakoztatták a vendégeket, valamint a konzulátus is egész nap tárt kapuval várta az érdeklődőket.
Tovább

Csak egy szívvel és egy akarattal juthatunk előre

Orbán Viktor miniszterelnök köszöntőt írt határon túli magyar honfitársainkhoz március 15-e alkalmából, melyet a Kárpát-medence számos településén, a helyi ünnepségeken felolvasnak – mondta el a kormany.hu-nak Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Tovább