Hírek

Minority SafePack kezdeményezés

Európa őshonos kisebbségei egy olyan jövőt szeretnének, amelyben őket is számba veszik, egy olyan Európai Uniót, amelyben otthon érezhetik magukat. A kisebbségi közösségek identitásuk megőrzése érdekében nyelvük és kultúrájuk fokozott támogatását kérik, ezért indították el az utóbbi évtizedek legfontosabb európai szintű kisebbségvédelmi kezdeményezését, a Minority SafePacket.
Tovább

Budapest a legjobb európai úti cél

Budapest a legjobb európai úti cél
Tovább

Német-magyar autóipari beszállítói konferencia Barlebenben

A MAHREG autóipari klaszter, a HIPA, az MNKH és a Berlini Nagykövetség közös szervezésében 2017. november 30-án került megrendezésre a szász-anhalti Barlebenben az e-mobilitás kihívásait és jövőbeli lehetőségeit bemutató konferencia.
Tovább

Volt egyszer egy hős csapat…

A hagyományos Berlini Mesenapok záróaktusaként november 20-án Berlin város képviselőházában került átadásra az „Arany Borsó” díj, amellyel évente tüntetnek ki társadalmi felelősségvállalásuk révén kiemelkedő személyeket. Magyarország berlini nagykövetsége is részt vett a rendezvényen és magyarországi kulináris utazásra invitálta a mintegy 400 vendéget a díjátadót követően. A díjakat kiosztó „Märchenland” csoporttal már 10 éve sor került egy valódi utazásra, amelynek keretében magyar és német fiatalok kaptak lehetőséget közös értékek teremtésére egy egyhetes dunai hajóút során. Ennek a fiatalokat megszólító projektnek a folytatása is szóba került egy lehetséges együttműködés keretében, amelyen belül ezúttal a digitalizáció és a duális képzés témaköre kerülne a középpontba.
Tovább

Orbán Viktor lerótta tiszteletét Luther Márton sírjánál és tárgyalt a szász tartományi miniszterelnökkel

Orbán Viktor miniszterelnök november 6-án délután lerótta tiszteletét Luther Márton sírhelyénél, a wittenbergi vártemplomban és megbeszélést folytatott Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökével Reiner Haseloffal. Másnap, november 7-én Drezdába utazott, ahol Stanislaw Tillich szász tartományi miniszterelnök fogadta. A tárgyalás középpontjában a kiváló szász-magyar gazdasági kapcsolatok álltak.
Tovább