Magyarország elkötelezett a digitalizáció vívmányai és lehetőségei iránt. Egy ország digitális fejlettsége megítélhető a szélessávú hálózati hozzáférések száma, a rendelkezésre álló digitális tartalmak és hozzáférhetőségük ill. a lakosság digitális kompetenciája alapján. Magyarországon a 3G és 4G lefedettség széleskörű, a jövő 5G-alapú vezetéknélküli hálózatai pedig 2020-ra épülnek ki.

Kiemelt területként kezeli a kormány az Ipar 4.0., az autonóm vezetés, az elektromobilitás, a Startup támogatások és a SmartCity megoldások témáját. Ezen a területen intenzívek az egyeztetések a német ipar szereplőivel is. Nagykövetségünk szívesen áll az együttműködésben érdekelt partnerek rendelkezésére (kapcsolat). Ezekben a témákban a kormány az Irinyi-terv és a Jedlik-terv révén stratégiai jelleggel forrást is biztosít.

A digitalizációhoz szükséges új gondolkodásmódot olyan oktatási stratégia támogatja, amely az általános iskolai alapkészségek elsajátítása után a duális típusú szak- ill. felsőoktatási képzés és az élethosszig tartó tanulás során biztosítja a a fejlődést. 

A minden magyarországi felhasználó számára elérhető, a kereskedelmi szolgáltatóknál olcsóbb alapszolgáltatást nyújtó Digitális Jólét Alapcsomag bevezetése, valamint az internetszolgáltatás áfájának 18%-ra csökkentése lehetővé teszi a további elterjedést és mindenki számára a digitális tartalmakhoz való hozzáférést. 

A magyar kormányzati erőfeszítéseket a Digitális Jólét Program foglalja össze, amelynek részei a Digitális Oktatási, a Startup, az Agrárdigitalizációról szóló, az Exportfejlesztési, valamint Gyermekvédelmi Stratégia.