Hírek

Az előttünk álló időszak legfontosabb feladata Európa biztonságának helyreállítása

Orbán Viktor miniszterelnök kondoleáló táviratot küldött Mariano Rajoy spanyol kormányfőnek a barcelonai merénylet kapcsán - tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Tovább

A magyar V4 elnökség a párbeszédre kíván építeni

2017. július 1. és 2018. június 30. között kerül sor Magyarország ötödik elnökségére a Visegrádi Csoportban. A Berlini Magyar Nagykövetségen július 10-én ebből az alkalomból tartott rendezvényen, a német politika és gazdaság képviselői előtt beszédet mondott az elnökséget átadó Lengyelország nagykövete, Andrzej Przyłębski, valamint Dr. Györkös Péter, Magyarország nagykövete.
Tovább

Dr. Györkös Péter: (Félig) személyes búcsúm Helmut Kohl kancellártól

Holnap temetik azt az embert, aki külföldi politikusként – sokáig ismeretlenül - a legnagyobb befolyást gyakorolta életemre és szakmai pályafutásomra, és akit különleges kapcsolat fűzött hazámhoz és Közép-Európához. A sors sajátos fordulata, hogy a kancellár úr temetésének napján nagykövetként Magyarországot képviselem a Németországi Szövetségi Köztársaságban.
Tovább

Nagyköveti levél a Deutschlandfunk főszerkesztőjének

Dr. Györkös Péter nagykövet levelet küldött ma a Deutschlandfunk közszolgálati rádiócsatorna főszerkesztőjének a csatorna által közölt tudósítás miatt, melyben a magyar hatóságok felelősségét firtatják a 71 menekült tragikus halálát okozó 2015-ös eset kapcsán. A levelet, valamint az annak mellékleteként megküldött magyar álláspontot itt olvashatják.
Tovább

Nagyköveti levél a német külügyminisztérium szóvivőjének

A tegnapi nap folyamán Martin Schäfer, a Németországi Szövetségi Külügyi Hivatal szóvivője nyilatkozott a külföldről támogatott civil szervezetekről szóló magyar törvény kapcsán. Dr. Györkös Péter nagykövet válaszlevelét alább olvashatják teljes tartalmában.
Tovább