Németország 82,5 millió lakosával egyike az Európai Unió legjelentősebb piacainak. A berlini Magyar Nagykövetség gazdasági missziója és külgazdasági szakdiplomatái sokéves tapasztalattal segítik, hogy megtalálja német üzlettársát egész Németország területén.

A B2B szolgáltatásunk keretében németországi partnert közvetítünk olyan magyar vállalatok számára, amelyek termékeiket, szolgáltatásaikat vagy szabad kapacitásaikat szeretnék felajánlani a német piacon. A partnerkereséshez elsősorban a saját üzleti és intézményi  kapcsolatrendszerünket használjuk. Az egyéni igényeknek megfelelően azonosítjuk és felkutatjuk a potenciálisan alkalmas német vállalatokat, felvesszük velük a kapcsolatot és megszervezzük a személyes kapcsolatfelvételt. Németországban az alábbi illetékességi terület szerinti felosztásban tudunk Önnek vagy vállalatának segíteni az egyes tartományokban:

Berlini Magyar Nagykövetség | Gazdasági Osztálya:

Alsó-Szászország, Bréma, Berlin, Brandenburg, Bréma, Hamburg, Mecklenburg-Előpomeránia, Schleswig-Holstein, Szászország, Szász-Anhalt és Türingia tartományokban

Düsseldorfi Magyar Főkonzulátus | Gazdasági Osztálya:

Hessen és Észak-Rajna-Vesztfália tartományokban

Müncheni Magyar Főkonzulátus | Gazdasági Osztálya:

Bajorországban

Stuttgarti Magyar Főkonzulátus | Gazdasági Osztálya:

Baden-Württemberg és Saarland tartományokban

 

Üzleti mailingakció

Készséggel állunk rendelkezésére a megfelelő üzleti partnerek felkutatásában és megszólításában egy mailingakció keretein belül is. Azonosítjuk és felkutatjuk lehetséges üzleti partnereit, felvesszük a kapcsolatot az Ön vagy vállalata által előzetesen kiválasztott célcsoporttal, illetve megküldjük a kiválasztott német cégeknek az Ön vagy vállalata által összeállított német nyelvű bemutatkozó anyagot, üzleti profilt vagy referenciáit. A mailingakció lezárása után továbbítjuk a hozzánk beérkezett érdeklődéseket. Igény szerint egyes esetekben szívesen szervezünk Önnek a Magyar Nagykövetségen üzleti tárgyalást német partnerekkel.

 

Kooperációs börzék

A magyar külképviseletek gazdasági missziói – saját illetékeségi területeiken - különböző ágazati kooperációs börzéket is szerveznek. Ezeken az értékesítést ösztönző projekteken olyan német cégek vesznek részt, akik üzleti kapcsolatokat szeretnének kiépíteni hazánkban magyar vállalatokkal.  Az megújuló energiától a start-up ösztönzésen vagy az orvostechnikán át egészen az autóiparig, kamaránk számos kooperációs fórum szervezésében vállalt aktív szerepet.  A kooperációs börzéken a német és a magyar vállalatok számára lehetőség nyílik négyszemközti tárgyalások keretében az első kapcsolatfelvételre. A találkozók gyártási, kereskedelmi és értékesítési együttműködésre összpontosulnak. Ezen kívül számos releváns gazdasági témában szervezünk projekteket, előadásokat, befektetői fórumokat és üzleti találkozókat, mint például: hulladékgazdálkodás, digitális gazdaság, kreatív gazdaság, start-up finanszírozás, biotechnológia, logisztika illetve magyar borok és élelmiszere piaci marketingje.