Hírek

Németország szövetségi, illetve tartományi szintű korlátozó rendelkezéseiről szóló jogszabályok, tájékoztatások

Németországban tartózkodók részére! Németország szövetségi, illetve tartományi szintű korlátozó rendelkezéseiről szóló jogszabályok, tájékoztatások az alábbi linkeken érhetők el:
Tovább

A kapcsolattartás korlátozásáról szóló németországi rendelkezések nem hivatalos fordítása

Merkel kancellár és a tartományi miniszterelnökök március 22-én a következő döntéseket hozták.
Tovább

Liszt Ferenc repülőtér - Magyarországra való beutazás

Tisztelt Érdeklődők! Az Országos Rendőrfőkapitányságtól a Magyarországra való beutazással kapcsolatban a következő információkat kaptuk. 1. A vonatkozó Kormányrendelet szerint, illetve a diplomáciai, illetve konzuli kapcsolatokról szóló Bécsi Egyezmények alapján a Liszt Ferenc repülőtéren beléphet - a magyar állampolgár, - az EGT állampolgár, akinek van állandó tartózkodási kártyája, - és a Magyarországon akkreditált diplomata. 2., A kialakított gyakorlat szerint beléphet még a magyar állampolgár családtagja, ha a házasság, vagy a gyermek születése Magyarországon anyakönyvezve van, amit a határon az EAK rendszerben a határőrizeti szerv ellenőriz. 3., Ha a magyar állampolgár külföldi családtagja aki külföldi dokumentumokkal rendelkezik, úgy azt méltányossági kérelem benyújtására okot adó körülménynek tekintik. A családi kapcsolatot valamilyen (külföldi) anyakönyvi kivonattal, vagy dokumentummal igazolni kell. A határon beadott méltányossági kérelemről esetenként hosszabb idő alatt döntenek.
Tovább

Rajzpályázat

FELHÍVÁS rajzpályázatra
Tovább

Utazási tanácsok 2021. 02. 26.

Németországból Magyarország felé irányuló utazás A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet értelmében 2020. szeptember 1-jétől Magyarország módosította a beutazás szabályait, amit a 422/2020. (IX. 4.) Korm. rendelet egészített ki. Az alábbiakban, tájékoztató jelleggel, rövid áttekintést adunk az új szabályokról, de az utazás során érvényesített szabályok részleteit a kormányrendeletek szövegéből ismerhetik meg: https://berlin.mfa.gov.hu/page/koronavirus-toerveny Kérjük, vegyék figyelembe, hogy minden esetben a kormányrendeletek szövege a mérvadó.
Tovább