24 Mar

A Német Szövetségi Kormány közösen a német Megújuló Energiai Szövetséggel, a német Napenergia Szövetséggel, a Német Energia Ügynökséggel (DENA) és az Eclareonnal meghívta a legbefolyásosabb nemzetközi döntéshozókat március 20-tól 21-ig a berlini Külügyminisztériumba az immáron harmadjára megrendezett Energetikai Konferenciájára (Energy Dialogue). 

Politikusok, energiaellátók, cégek, tudományos szakemberek, stratégiai tanácsadók és további érdeklődők vitattak meg olyan fontos témákat, mint a klímaváltozás lelassítása, a CO2 kibocsájtás nagymértékű csökkentése, a megújuló energiák piacképességének további növelése és az energiahatékonysági fejlesztésekbe történő befektetések ösztönzése.

A magyar delegációt képviselte Ságvári Pál, energetikáért felelős utazó nagykövet, Bácsi-Nagy András, a MOL nemzetközi kapcsolatok vezetője, Tótth András az MVM helyettes stratégiai igazgatója, valamint Panyi Miklós az MVM külkapcsolati osztályvezetője.

A bilaterális tárgyalások témái voltak többek között: az energiaellátás biztonsága Európában, a klímaváltozással kapcsolatos kihívások és annak megoldásai, valamint a klímavédelem.