20 Mar

Magyarország Nagykövetsége 2017. március 16-án első alkalommal tartott nyílt napot. A látogatók megismerkedhettek a nagykövetség működésével, dolgozóival, valamint idegenvezetés keretében az épület érdekességeit is felfedezhették. A konzulátus is egész nap tárt kapuval várta az érdeklődőket.

Dr. Györkös Péter nagykövet egy órás beszélgetés keretében válaszolt a helyi magyarság kérdéseire, reagált a felvetett aktuális politikai és társadalmi problémákra. Az eseményen bemutatkoztak a Németországban működő magyar szervezetek is. Kínálatukban a gyermekek nyelvoktatásától kezdve az itt élő magyarok közösségét erősíteni kívánó programok szervezésén át az ifjúsági csereprogramokat támogató kezdeményezésekig minden megtalálható. 

Ezen kívül számos olyan szervezet és vállalkozás is információs standdal várta a vendégeket, akik az itt élő magyarokat szeretnék megcélozni termékeikkel és szolgáltatásaikkal.

A nyílt nap szorosan kapcsolódott az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulójához. Az eseményt fogadás zárta, ahol a magyar nemzeti ünnep alkalmából üdvözlőszöveget mondott Dr. Györkös Péter, Magyarország berlini nagykövete.

Galéria