6 Jan

Immár második alkalommal lesz Magyarország a Nemzetközi Zöld Hét (Grüne Woche) - a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vására - kizárólagos partnerországa Berlinben. A kiállítás és vásár 2017. január 20-29. között kerül megrendezésre. A 10.2-es számú pavilonban "Hagyományos, sokszínű, természetes: Magyarosrszág" jelszóval számos régi és új kiállító mutatkozik be a nagyközönségnek. 

A berlini kiállításra látogatók 1600 négyzetméteren ismerkedhetnek Magyarországgal és kóstolhatnak magyar ízeket. A Magyarország-pavilonban találkozik a hagyomány és a modern. Megtalálhatóak lesznek a klasszikus elemek, mint a jól ismert csárda. Lehet majd kóstolni hagyományos ételeket, mint a lángos vagy a gulyás. De Magyarország új köntösben is bemutatkozik. Egy élettel teli piacon fellelhető lesz a regionális termékek hada, kulináris újdonságok is. Az ezt körülvevő pódiumon és az interaktív szobában pedig az érdeklődők bővítheti ismereteiket az országról és annak élelmiszeriparáról és mezőgazdaságáról. 

A Nemzetközi Zöld Héten mintegy 20 magyar kiállító mutatkozik be. Az élelmiszeripari termékek mellett szerepet kap a természet: megismerhető lesz a hazai növényvilág és a GMO-mentes terméles előnyei.